onsdag, mars 18, 2009

Vägen vid rikets slut


Läste just ett av de mer snuskiga exemplen på temat äckliga män som sitter i toppen av Svea rikes stora byråkratier. Låt mig av ren lathet citera AMF Pensions VD Ingrid Bonde ur gårdagens SvD (17/3 2009):

"...Ingvar Skeberg flyttade en hemlig summa pengar i slutet av förra året, från sitt sparande i så kallade traditionell pensionsförsäkring till fondförsäkring. Syftet var att slippa den förlust som skulle komma när AMF Pension i januari i år gjorde ett återtag av pensionen på grund av finanskrisen och börsrasen.

Återtaget på 8 procent gällde enbart den traditionella pensionsförsäkringen och innebar att exempelvis 100 000 på kontot förvandlades till 92 000 kronor.

– Vår vice vd flyttade pengarna i december innan det var vidare känt bland våra 2,5 miljoner kunder att vi skulle göra ett återtag..."

Ingvar Skeberg (varför har alltid skurkarna namn som gör att de borde ha misstänkts redan på förhand, Skeberg!) får nu sparken från sin post vice VD inom AMF Pension. Han kan då se fram emot ett fallskärm motsvarande ett par årslöner...

Till sist vill jag bara tillägga att inte alla snuskigheter utförs av män och inte heller att alla män är snuskiga, eller kvinnor för den delen. Somliga är snuskiga bara. De borde sluta med det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar